Ny show av Timashov – Brynäs nollade Malmö

Publicerad 2021-12-26

GÄVLE. Om Mikko Manner önskat sig bättre effektivitet i julklapp fick han det med råge.

Anförda av en Dmytro Timashov på strålande spelhumör gjorde Brynäs tre mål på de fem första skotten:

– Skönt att poängen trillar in och skönt att vi vinner, säger Timashov efter hans tre poäng i det viktiga bottenmötet med Malmö.

Brynäs IF

Inför mötet med Malmö var Brynäs bland de sämsta lagen i ligan när det kommer till effektivitet.

Men på annandagen lossnade det med besked för Gävlelaget.

Spelaren bakom 4–0 segern var nyförvärvet från Nordamerika, Dmytro Timasohov, som spikade slutresultatet i tom bur och dessförinnan läckert spelade fram till både 2-0 och 3–0 i mitten av andra perioden.

Då hade Brynäs endast skjutit fem skott mot Oscar Alsenfelt – men ledde alltså med 3–0. Och när Malmö tryckte på var Veini Vehviläinen strålande i hemmamålet. Finländaren räddade 31 skott och och höll sin fjärde nolla på de tio senaste matcherna.

Timashov bjöd på show

Brynäs sköt bara två skott på mål i första perioden men på det andra gjorde Greg Scott mål. Med drygt två minuter kvar av perioden, i numerärt underläge, bjöds kanadensaren på ett friläge

Och Brynäs glödande effektivitet fortsatte i mittperioden. På lagets fjärde skott mot Oscar Alsenfelt kom 2–0. Dmytro Timashov spelade läckert fram Marcus Björk som gjorde säsongens första mål när han stötte in pucken.

– Vi har pratat om det tidigare och äntligen gick ”Björken” ner och läste det bra, säger Timashov.

På Brynäs femte skott, 29 minuter in i matchen, kom också 3–0. På nytt låg Timashov bakom målet då han på nytt visade upp sitt ypperliga spelsinne och serverade Oula Palve.

– Jo, det där är fint. Jag och Palve har bra kemi, kul att spela tillsammans med honom, säger TImashov till C More.

Samarbetet Timashov/Palve fortsatte när Timashov kunde fastställa slutresultatet till 4–0 i tom bur.

Segern betyder att Brynäs passerade just Malmö i tabellen och nu bara har en poäng till en slutspelsplats.