Dubbla svenskmål avgjorde för Los Angeles

Publicerad 2022-02-03

Viktor Arvidsson och Adrian Kempe satte varsitt mål i tom kasse.

Svenskmålen såg till att Los Angeles vann bortamötet mot Detroit.

Los Angeles hade 2–1 inför sista perioden men efter en målrik sista period så vann de till slut med 5–3 under natten till torsdagen.

Tre av målen kom under matchens sista 90 sekunder, vid ställningen 3–2, när Detroit tog ut målvakten.

Men när klockan stod på 18.33 så kunde i stället Viktor Arvidsson skicka in 4–2 med med ett långskott från mittlinjen.

Detroit gav dock inte upp och lyckades reducera 40 sekunder senare. Då satte i stället Adrian Kempe spiken i kistan med det avgörande målet, även det i öppen kasse, med tio sekunder kvar av matchen. Hans 19:e mål för säsongen.

Arvidsson noterades även för en assist, liksom Detroits svensk Gustav Lindström.

I Washington vann Edmonton Oilers en svängning match med 5–3 där hemmalaget saknade Alexander Ovetjkin som har testat positivt för Covid-19. Han missar nu också helgens All Starmatch i Las Vegas.

Edmonton hade 3–0 redan efter drygt fem minuters spel efter mål av superstjärnorna Connor McDavid och Leon Draisaitl men även det omdiskuterade nyförvärvet Evander Kane, hans andra mål i Oilers.

Men Washington hämtade upp till 3–3 i början av den tredje perioden. Då avgjorde bortalaget efter två sena mål av Ryan Nugent-Hopkins och två poäng till Edmonton.

Calgary Flames fortsätter visa fin form och tog inatt tredje raka segern när man vann med 4–2 borta mot Arizona. Elias Lindholm gjorde ett av målen för Flames, hans 15:e för säsongen.

Det var mållöst inför den sista perioden när Seattle Kraken gästade New York Islanders. Då satte Kraken i en annan växel, gjorde två snabba mål, och vann till slut med 3–0.

I Chicago var det ingen munter tillställning för hemmalaget. Efter en mållös förstaperiod så blev Blackhawks sedan överkörda med totalt 5–0 av Minnesota där Jonas Brodin och Victor Rask hade varsin assist.