Publicerad 2022-02-05

Det blev en målrik historia mellan Leksand och Linköping.

Huvudpersonen blev Mikael Ruohomaa med tre nästan identiska mål.

– Det var ett ”once in a lifetime-skott”, säger hattrick-skytten till C More.

Efter den första perioden mellan Leksand och Linköping hade hemmalaget en tydlig ledning. Carter Ashton satte 1–0 i powerplay efter drygt tio minuter spelat. Minuten senare utökade hemmalaget ledningen, även det i numerärt överläge. Finländaren Mikael Ruohomaa fick pucken och slog till direkt, rakt upp i krysset.

– Det var ett ”once in a lifetime-skott”, säger han till C More utan att veta att han senare skulle motbevisa sig själv.

Innan perioden var slut utökade Emil Heineman till 3–0, även det i krysset.

Linköping hotade

Det såg mörkt ut för bortalaget, men de skulle bjuda upp till dans. Jonas Junland reducerade tidigt i den andra perioden. Visserligen utökade Leksand till 4–1, men när 40 minuter var spelat stod det 4–3 efter två snabba mål av LHC i periodens slutskede.

Det såg ut att bli en dramatisk avslutning, men Leksand ville annat. Emil Heineman utökade till 5–3, med ett skott i krysset och sedan var det dags för Mikael Ruohomaa att kliva fram igen. I en näst intill repris av sitt första mål skickade han i pucken igen, föga förvånande även det i krysset. Det som tidigare var en ”once in a lifetime” blev en ”twice in a lifetime”.

”Jag menade twice in a lifetime”

Målen skulle fortsätta att hagla. Leksand utökade till 7–3, Linköping reducerade till 7–4. Men sedan var det dags för dagens huvudperson att sätta punkt för tillställningen. Från exakt samma position där han gjorde sina två första fastställde Ruohomaa slutresultatet till 8–4.

– Jag menade ”twice in a lifetime”, säger Ruohomaa med ett leende efter matchen.