Fjärde segern i rad för Timrå efter vändningen mot Malmö

Publicerad 2023-12-02

Timrå låg under inför den tredje perioden.

Då satte Anton Wedin sitt första mål för säsongen – och hemmalaget vände matchen och tog därmed sin fjärde seger i rad.

Timrå kom till hemmamatchen mot Malmö Redhawks med tre segrar i rad i ryggen. Senast blev det en övertygande 4–2-seger borta mot serieledarna Färjestad.

Mot Malmö visade dock Timrå, i alla fall till en början, prov på samma ineffektiv som man hade problem med i början av säsongen.

Trots att laget sköt skott på skott mot Adam Werner lyckades man inte få hål på bortalaget.

Malmö tog också ledningen i den andra perioden då Anton Wahlberg satte 1–0, tre minuter in i perioden. Trots att MFF bara sköt fyra skott i andra perioden, ledde laget inför avgörandet.

Vände i sista perioden

Men när en Malmö-back stod för ett misstag i egen zon, var Anton Wedin inte sen med att utnyttja det. Han satte sitt första mål för säsongen och därmed också kvitteringen för Timrå, med knappa 15 minuter kvar av matchen. Och när Filip Hållander gjorde 2–1 med två minuter kvar fullbordades vändningen och Timrå tog därmed sin fjärde seger i rad.

Matchen slutade till slut 3–1 efter att Hållander gjort sitt andra mål för kvällen. Därmed gick Timrå upp till tredjeplats i tabellen.