Rickard Wallin tremålsskytt på Hovet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-25

Djurgården åkte på första förlusten

Rickard Wallin gör mål.

Rickard Wallin gjorde tre mål och blev stor matchhjälte när Färjestad tog sin andra raka seger på torsdagkvällen.

– Man får vara glad, det är inte ofta den studsar in så många gånger på en match, säger Wallin till PPV.

Djurgården var obesegrat inför mötet med Färjestad och hade bara släppt in två mål på lika många matcher. Trots att målvakten Stefan Ridderwall inlett elitserien på ett övertygande sätt valde tränarduon Montén/Johansson att ge unge Gustaf Wesslau chansen. Wesslau, som kom till Djurgården från Borås inför säsongen, stod i två perioder och hann släppa in två mål. Inför den tredje perioden var Ridderwall tillbaka mellan stolparna.

– Gustaf (Wesslau) kände sig lite dålig efter den andra perioden och vi tog beslutet att han skulle kliva av. Det är klart att det inte är optimalt att komma in så, men det är inte något som avgjorde matchen. Stefan gjorde så gott han kunde, säger Djurgårdens tränare Tomas Montén om målvaktsbytet.

12.37 in i den tredje perioden sköt Jörgen Jönsson det viktiga 4-2-målet över axeln på en chanslös Ridderwall. Det var Jönssons första elitseriemål för säsongen.

– Det var ett viktigt mål, det var där vi avgjorde matchen, säger Rickard Wallin som själv fastställde slutresultatet till 5-2.

Färjestad har nu vunnit sina två senaste måtcher.

– Väldigt skönt, framför allt att vi får igång målskyttet, Det har varit lite motstuds för oss tidigare.