LEKSAND. Leksand vann igen. Andra segern under försäsongen kom mot Modo.

Lagkapten Johan Ryno visade vägen med sina två mål.

– Vi gör många saker bra, spelar stabilt och med hög fart, säger centern Pär Edblom.

Leksands IF

Leksand inledde säsongen med seger mot Färjestad, och har sedan spelat oavgjort mot Västerås och förlorat mot Frölunda innan det blev seger mot Rögle.

Modo orkade inte alls i den tredje perioden och Leksand var närmare att göra ytterligare några mål än vad Modo var en kvittering.

Det var först när Leksand fick en utvisning i slutminuterna som Modo kunde skapa lite tryck. Men i slutsekunderna gjorde Johan Ryno sitt andra mål när han i tom bur fastställde slutresultatet till 3–1.

– Skönt att komma tillbaka och vinna. Och framför allt att vi spelade bra, det var en jäkla fart helt enkelt, säger Pär Edblom.

Annars var det en typisk försäsongsmatch, där en del fina prestationer blandades med hafsigt och slarvigt spel.

– Vi kan vara lite snabbare till puck och hjälpa varandra bättre i visa situationer, säger Edblom

Ryno inledde målskyttet

Johan Ryno inledde målskyttet när han i power play fick öppet mål efter en retur. Hemmalaget inledde även andra perioden bra, då kvitterade i stället Modo genom Janos Hari.

20-årige Martin Grönberg gav Leksand ledningen igen med ett mäktigt slagskott i slutminuten av mittperioden.

Det blev ingen duell mellan förra säsongens två bästa målvakter. Leksand vilade Oscar Alsenfelt och Linus Ullmark fick följa matchen från avbytarbåset.

Båda lagen vilade också en del offensiva spelare. Leksand kom utan Fabian Brunnström och nyförvärvet Toni Kähkönen. Modo vilade nyförvärven Kyle Flanagan och Jonas Nättinen, samt Gustav Possler och långtidsskadade Jonas Ahnelöv.