Mardrömmen fortsätter – Örebro föll borta igen

Publicerad 2017-12-26

Inte en enda poäng på över två månader.

Örebro har ett skrämmande bortafacit och 2–5 mot HV 71 var lagets nionde (!) raka förlust utanför Närke.

– Om jag visste vad det beror på hade vi åtgärdat det, säger Marcus Weinstock.

Den 19 oktober var Örebro på besök i just Kinnarps Arena i Jönköping, bjöd på ett bländade PP-spel och vann med 6–2.

Det var lagets senaste seger på bortaplan.

Nu har över två månader gått och Örebro har radat upp förluster utanför Närke.

I dag var laget tillbaka i Jönköping igen, men den gamla vinnarkänslan från senast var som bortblåst.

I den första perioden var Örebro chanslöst.

HV parkerade i anfallszonen, hade 15–2 i skott och Örebro-målvakten Axel Brage såg till att det ”bara” var 1–0 på tavlan.

– Vi fick en tuff start. Det var Axel som fullständigt räddade kvar oss i matchen, säger Marcus Weinstock.

Plötslig vändning

Men i mellanperioden chockade gästerna Kinnarps Arena.

Trots att Örebro knappt hade skapat någonting tidigare i matchen stod Tom Wandell framför buren och styrde in kvitteringen. Kort senare, när HV hade en avvaktande utvisning, tog Örebro dessutom ledningen genom Weinstock.

Luft under Örebrovingarna, kunde tyckas – men icke.

När HV sedan fick spela i numerärt överläge drog Stefan Elliott i väg ett klassiskt dragskott och 2–2-målet seglade in bakom en skymd Brage.

Kort därpå hade hemmalaget även vänt tillbaka matchen när Oscar Sundh grävde fram pucken framför mål och la enkelt in den.

Avgjorde i slutet

I den tredje perioden jagade Örebro ett kvitteringsmål och en efterlängtad poäng på bortaplan. Men laget lyckades aldrig forcera och i stället rann det i väg åt andra hållet.

Elliot sköt 4–2 med sju minuter kvar och bara 21 sekunder senare dribblade sig Anton Bengtsson in på mål och gjorde 5–2.

Förlusten var Örebros nionde raka på bortaplan och totalt har laget alltså tagit 0 av 27 poäng utanför Närke.

– Om jag visste vad det beror på hade vi åtgärdat det. Jättesvårt att säga varför vi har problem på bortaplan. Men jag tycker spelet har varit bra i vissa matcher, säger Weinstock.