Nyförvärven ordnade segern till Färjestad

Publicerad 2012-08-25

Tollefsen, Röymark och Lajunen gjorde sina första mål för laget

Färjestad lyckades vinna över Adler Mannheim med 4-2 och det var Tollefsen, Röymark och Lajunen som låg bakom tre av målen.

Detta innebär att Karlstadslaget nu fått i gång målskyttet på samtliga nyförvärv under försäsongen.

Färjestad åkte förra helgen på en tung förlust hemma mot Zug trots att man dominerade skottstatistiken stort.

Mot Mannheim i European Trophy gick man dock inte i samma fälla, utan visade upp en bättre effektivitet.

I slutet av första periden gjorde Patrik Lundh 1-0 på powerplay och sedan tog nyförvärven över helt.

Salak räddade straff

Martin Röymark ökade snabbt på till 2-0 i början av andra, hans första mål i FBK-tröjan. Mannheim tilldömdes en straff någon minut senare men Ken Magowan lyckades inte överlista Alexander Salak.

I ställlet ökade Ole-Kristian Tollefsen på till 3-0 och en bit in i tredje perioden satte Ville Lajunen fyran.

Två mål på sex sekunder

Då var matchen helt avgjord. Tyskarna lyckades visserligen snygga till siffrorna med två snabba mål inom loppet av 17 sekunder i slutet men det spelade ingen roll. FBK vann med 4-2 och ligger fyra i West Division med sex poäng efter tre matcher, två poäng efter gruppledande Zug.