Ingen succé för Backlund

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-30

Överlistad Johan Backlund släppte in tre mål under ordinarie speltid och tre av fyra straffar i nattens träningsmatch mellan Philadelphia och Minnesota. Antti Mietinen avgjorde matchen i den fjärde straffrundan. FOTO: AP

Tre insläppta mål under ordinarie speltid – och förlust efter straffar.

Johan Backlund gjorde ingen succé i nattens träningsmatch för Philadelphia mot Minnesota som gästerna till slut vann med 5–4 efter straffar.

Backlund och förstemålvakten Ray Emery delade på målvaktssysslan i lagets sista träningsmatch. Och Backlund hade en tuff uppgift.

Svensken som i veckan blev uppkallad från farmarlaget när Brian Boucher skadade sig. Nu släppte han in tre av totalt 14 skott och dessutom in tre av fyra straffar. Antti Miettinen avgjorde matchen i den fjärde straffrundan.

Backlund får antagligen åka tillbaka till farmarlaget så snart Boucher är frisk. Den resan verkar dock den andra före detta Timråspelaren Mika Pyörälä inte behöva göra. Pyöräla har gjorde ett mycket bra träningsläger och svarade i natt för 2–0-målet. Finländaren har bildat kedja tillsammans med Mike Richards och Simon Gagne och överraskar stort.

– Jag visste inte mycket om honom, men han har utmärkt sig. Han verkar vara en spelare som kan spela överallt och i alla situationer, säger Daniel Briere till csnphilly.com.

I nattens andra träningsmatch besegrade New Jersey New York Islanders med 4–2. Nicklas Bergfors assisterade till Brendan Shanahans 4–2-mål dryga tolv minuter in på tredje perioden.

Bergfors fick dryga 15 minuters speltid. Även Johnny Oduya fann med i Devils uppställning. Hans spelade 19.25.

Veteranen Robert Lang byter klubb. Det 38-årige centern har skrivit ett ettårskontrakt med Phoenix. Lang gjorde 39 poäng på 50 matcher i Montreal i fjol. Han har även representerat Los Angeles, Boston, Pittsburgh, Wasington, Detroit och Chicago i NHL.