Brynäs vände och vann mot Malmö

Publicerad 2016-01-09

Tre mål på fem minuter.

Brynäs vände underläget mot Malmö efter den första perioden och bröt förlusttrenden.

– Det var längesen vi spelade så bra, säger Daniel Mannberg i C More.

Brynäs jagade ett trendbrott efter tre raka förluster, men hamnade i tidigt underläge hemma mot Malmö. Dansken Frederik Storm hängde dit sitt nionde mål för säsongen och Malmö hade 1–0 efter en perioden.

I den andra perioden vände matchen. Med besked.

"Alla har kul där ute"

Brynäs gjorde tre mål på fem minuter:

27.34: 1–1 Greg Scott.

28.07: 2–1 Daniel Mannberg.

32.56: 3–1 Nicholas Johnson.

Allt handlade om hemmalaget och Daniel Mannberg var själv imponerad över sitt lag.

– Första 15 av perioden är riktigt bra, det känns som att det var längesen vi spelade så bra. Det är ingen tvekan. Det är full fart på alla fyra kedjor och alla ser ut att ha kul därute, säger Mannberg i C More.

Rosdahl fick matchstraff

Gästerna kom närmare i den tredje peroden och Fredrik Händemark fick göra sitt första mål i Malmötröjan.

Men just som det osade kvittering för Redhawks knätacklade Kim Rosdahl Brynäs Lucas Carlsson. Matchstraff för Rosdahl och numerärt underläge i slutminuterna – inte vad Malmö, det enda laget i SHL som inte gjort mål i boxplay, behövde.

Malmö fick därmed se sig besegrat av Brynäs för tredje gången den här säsongen, samtidigt som avståndet till Örebro på tiondeplatsen ökar efter närkingarnas seger över Djurgården tidigare i dag.