”Jag fick en väldigt fin macka”

Publicerad 2015-12-09

Steen satte läckert mål i numerärt underläge

Pääjärvi hamnade också i poängprotokollet för Blues.

NEW YORK. Alex Steen gjorde ett av sina snyggaste mål för säsongen i natt – i numerärt underläge.

– Framförallt kom det lägligt, men visst, jag fick en väldigt fin macka av Kevin Shattenkirk, säger han till Sportbladet efter St. Louis 4–1-seger över Arizona.

Ställningen var 1–1 och Arizona tryckte på ordentligt under ett powerplay i andra periodens sista skälvande sekunder.

Då vände det plötsligt.

Backen Kevin Shattenkirk och Alex Steen kom loss i en två-mot-en-kontring och i precis rätt läge mer eller mindre lobbade Shattenkirk över pucken till den svenske snipern och han dammade obönhörligt in 2–1 på ett direktskott.

Väldigt lägligt

Glädjen ögonblicket senare gick inte ta ta miste på, det är sällan man ser Steen så jublande lycklig...

– Ja, det var ett skönt mål. Vi hade haft en hel del chanser och ledningen kom väldigt lägligt precis innan periodpausen, säger han när i når honom efteråt.

– Snyggt? Visst, jag fick en väldigt fin macka av Shattenkirk

Alex hade också en assist på det 4–1-mål David Backes satte i tom kasse i slutet – och även Magnus Pääjärvi stod för en assist.

– ”Mange” var jäkligt bra ikväll. Han slog en helt fantastisk passning till Tarasenkos 1–1-kvittering i början av andra perioden, berömmer landsmannen.

Calgary tog under natten sin tredje raka seger genom att slå San Jose med 4–2 hemma i Saddledome.

Mikael Backlund bidrog såväl med mål – sitt fjärde för säsongen – som assist.

Och nu känner han att Flames börjar hitta sitta rätt jag efter den skakiga starten.

– Den här sviten är stor för oss, säger han till nhl.com

Henrik Zetterberg gjorde sitt femte mål för säsongen när Detroit gästade Washington – på assist från nye radarpartnern, blott 19-årige super-rookien Dylan Larkin.

Det räckte dock bara till en poäng, Washington vann med 3–2 – efter straffavgörande.

Nicklas Bäckström – som spelade sin 600:e NHL-match – svarade för en assist och Marcus Johansson för två, varmed han nådde milstolpen 200 poäng.

Joakim Andersson bokfördes även han för en assist för Detroit.