Mardrömmen fortsätter

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-28

Modo historiskt målsnålt

Modos mardröm fortätter.

Förlusten mot Färjestad var fjärde mållösa matchen i rad – ett av elitseriens sämsta resultat någonsin.

– Tyvärr finns det ingen mirakelmedicin för att spräcka nollan, säger Per Svartvadet efter 0–3.

0–1 mot Luleå, 0–3 mot Frölunda och 0–4 mot HV71.

I kväll fortsatte Modos nolla med 0–3 hemma mot Färjestad.

”Tufft”

Om Modo inte gör mål inom 16.37 av nästa match slår de Skellefteås föga smickrande rekord när det gäller att gå mållösa länge i elitserien.

– Just nu så är det tufft, säger Modos Nicklas Danielsson till PPV.

Tabelltvåan Färjestad körde över Modo redan i första perioden, och hur mycket hemmalaget än försökte ville pucken inte gå i mål.

Och det var i power play som Färjestad kunde briljera.

”Krisse” målade

1–0 kom efter nio minuter (Kristofer Berglund) och Dragan Umicevic fyllde på fem minuter senare.

– Vi är jättenöjda. Vi spelar jättebra power play, säger FBK:s Mattias Sjögren.

I andra perioden lovade Modo-tränaren Challe Berglund att hans lag skulle vara mer på alerten.

Gruffigt i tredje

Men det tog bara 27 sekunder innan FBK satte 3–0, också det i numerärt överläge. Modo hade ett par chanser – men Christopher Nihlstorp höll nollan.

– De hade några lägen när de mycket väl kunde ha gjort mål, säger Jonas Junland som noterades för en assist vid samtliga av Färjestads mål.

Tredje perioden blev gruffig, då FBK:s Christian Berglund och Modos Ole Kristian Tollefsen rök ihop. Men målprotokollet blev tomt – och Modos mardröm fortsätter.