Lehners sjuka räddning frälste Sabres

”Jag vet inte vad som hände, blev rätt förvånad själv”

Publicerad 2017-01-22

I matchen mellan Montreals Carey Price och Buffalos Robin Lehner räddade båda två 38 skott var.

Men det blev till sist svenske Robin Lehner som fick jubla efter att han bjudit på en magisk räddning på övertid.

– Det hände så snabbt. Det var skönt att känna den i handsken, säger Lehner till Sportsnet.

Den första perioden blev mållös.

Men bara minuter in i den andra prickade Frölundabekantingen Artturi Lehkonen in 1–0 över axeln på Lehner.

Buffalo svarade bara en minut senare och kvitterade genom Brian Gionta på Price, av många sedd som världens bästa målvakt.

Montreal tog dock snart tillbaka ledningen efter att Phillip Danault fått fram sin klubba och styrt in pucken bakom den svenska keepern.

Spikade igen

Men det var alla mål som 25-åringen skulle släppa in.

Och när Sabres än en gång kvitterade halvvägs genom den tredje perioden så kom matchen att bli en riktig målvaktsduell.

Ingen av burväktarna gav dock vika och matchen fick gå vidare till övertid.

”Buren var helt öppen”

Efter bara två minuter så fick Canadiens stjärna Alex Galchenyuk ett ypperligt tillfälle att avgöra efter att Lehner hamnat ur position.

Men svensken kastade sig tillbaka tvärs över buren och lyckades knipa skottet i sin handske.

– Alla trodde matchen var över med det där slagskottet. Buren var helt öppen och Robin lyckats ta sig tillbaka och göra en jätteräddning med handsken. Fansen jublade halvt för mål och så blev det till en flämtning, säger Buffalos tränare Dan Bylsma.

Tung statistik för Price

Och i sekvensen därefter kunde i stället Sabres avgöra matchen efter att backen Zach Bogosian dundrat in pucken bakom Price.

Segern var Lehners elfte för säsongen.

Samtidigt har Price nu förlorat fem av sina sex senaste matcher.

Lehners förra lagkamrat Erik Karlsson hade en assist när hans Ottawa straffslog rivalen Toronto på bortaplan.

Karlsson hade dessutom chans att avgöra straffläggningen, men Fredrik Andersen i Leafs räddade.

I stället blev det Taylor Pyatt som fick sätta lagets avgörande 3–2-straff.

När Columbus Blue Jackets besegrade Carolina Hurricanes med 3–2 noterades William Karlsson för en assist.

I Hurricanes bidrog Elias Lindholm även han med ett passningspoäng.