Shinnimin hjälte för Luleå – vann mot Modo

Publicerad 2023-10-12

De tilltänkta spetsspelarna Linus Omark och Pontus Andreasson har det trögt med produktionen.

Men mot Modo klev andra fram – bland andra Brendan Shinnimin.

Kanadensaren låg bakom 3–1-segern och toppar Luleås poängliga.

Linus Omark gick in till matchen mot Modo med en poäng på sex matcher. Pontus Andreasson hade i sin tur fem poänglösa matcher.

Duon, som firade stora triumfer tillsammans för två säsonger, fick också lämna matchen utan att få sina namn i poängprotokollet.

Men Luleå vann ändå.

Mål och assist för Shinnimin

Modo hade tagit ledningen genom David Rundblad i powerplay i första perioden, men två minuter innan periodens slut kvitterade Marcus Hardegård framspelad av Brendan Shinnimin.

Och han skulle själv bli målskytt.

Halvvägs in i andra perioden kom Luleå i en två mot etta och kanadensaren sprätte upp pucken i nättaket för 2–1. Shinnimin har gjort sju poäng på nio matcher och toppar därmed den interna poängligan.

Vi kom i en två mot en-situation och tidigare har jag kanske passat lite för mycket. Nu blev det ett bra skott som gick in, säger han i TV4 Plays sändning.

Luleå vann till slut med 3–1 sedan Jonas Berglund fastställt slutresultatet i tom målbur.

– Det var allmänt trögt, säger Modos tränare Mattias Karlin.