Rangers-coachen besviken på sitt lag: ”För softa”

Publicerad 2022-05-10

NEW YORK. Solen är på väg att gå ner över New York Rangers säsong.

De blev fullständigt mosade av Pittsburgh i natt igen och kan nu bli utslagna ur Stanley Cup-slutspelet om ett par dygn.

– Vi var ännu en gång för softa över hela isen, suckar coachen Gerard Gallant efter den rungande 7-2-knocken.

Rangers hade en riktigt bra period i första matchen för en vecka sedan.

Men efter de inledande 20 minuterna har Pittsburgh sakta men säkert tagit över serien, för att fullkomligen explodera och köra över de betydligt högre rankade motståndarna inför sina våldsamt uppeldade fans i PPG Paints Arena.

I natt tog gästerna visserligen ledningen två minuter in i första perioden och hade 1-1 efter 20 minuter, men i andra perioden sopade pingvinerna banan med dem igen, lyckades pricka in två mål inom loppet av en minut vid två olika tillfällen och jagade omsusade Igor Sjestiorkin ur kassen för andra matchen i rad.

– Jag är besviken på laget, vi var ännu en gång för softa över hela isen, grymtar coachen Gerard Gallant.

På något sätt måste han få sina underordnade att tuffa till sig och spela betydligt hårdare på Madison Square Garden natten till torsdag. Annars är säsongen – som till stor del varit en sådan lycklig saga – plötsligt över.

Vägrar byta målvakt

Några planer på att ställa någon annan än ”Storken”– med ett facit a 16 insläppta mål på fyra matcher – har han definitivt inte.

– Nej, han är ligans bäste målvakt, jag har allt förtroende i världen för honom, envisas ”Turk”.

I Penguins uppställning slår det gnistor om samtliga aktörer, men framförallt Sidney Crosby. Den 34-årige superstjärnan gör sitt bästa slutspel på åtskilliga år och stod återigen för ett mål och två assist i natt.

– Jag har sett honom spela stor slutspelshockey under mina år här och han gör det verkligen nu också. Han inspirerar hela gruppen med sitt sätt att agera på isen såna här gånger, konstaterar coachen Mike Sullivan.

Mika Zibanejad – som Penguins ”stängt ner” väldigt effektivt i matcherna i Pittsburgh – assisterade till ett av de två Rangers-målen.

Rickard Rakell återhämtar sig fortfarande efter den skada han ådrog sig i första matchen men har börjat träna med laget igen och är förhoppningsvis snart redo för tjänstgöring.