SHL 2016/2017

Han blir årets forward i svensk ishockey

Av: 

Pelle Strandman

Oskar Lindblom.
Oskar Lindblom.

HOCKEY

SM-finalen fick ett bittert slut för Oskar Lindblom.

Men nu kan Brynässpelaren trösta sig med utnämningen ”Årets forward i svensk hockey”.

– Han var totalt överlägsen, säger Hockeyjournalisternas ordförande Hasse Andersson ett pressmeddelande.

Sedan säsongen 2012/2013 har Ishockeyjournalisternas Kamratförening delat ut priset för ”Årets forward i svensk ishockey”.

Nu när säsongen är avslutad visar omröstningen att priset tilldelas Brynäs Oskar Lindblom – och det var inget snack om vem som skulle ta hem utmärkelsen.

– I den omröstning som föregått detta har Oskar varit totalt överlägsen och i en klass för sig, säger Hockeyjournalisternas ordförande Hasse Andersson.

20-årige Lindblom hade minst sagt en framgångsrik säsong och levererade framåt både i grundserien (47 poäng) och slutspelet (14 poäng).

Thörnberg ”Rinkens riddare”

Samtidigt har Ishockeyjournalisternas Kamratförening även delat ut pris för ”Rinkens riddare” – en utmärkelse som funnits ända sedan säsongen 1962/1963 och i år går till HV71:s Martin Thörnberg.

33-åringen hade ett dramatiskt slutspel som såg ut att ta slut då en puck träffat olyckligt på pungen under finalserien. Men Thörnberg kom tillbaka och assisterade Simon Önerud till det avgörande sudden-målet som gav HV71 SM-guldet.

– Han är urtypen av en lojal lagspelare, som alltid sätter laget i främsta rummet. Enormt tuff, snabb och slitstark. På 67 tävlingsmatcher blev det bara 25 utvisningsminuter under säsongen.

”Rinkens riddare” tilldelas ”en framstående spelare, som dessutom visat speciella egenskaper som gentleman på och utanför isen”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Ultimata hyllningen till Erik Karlsson

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2016/2017

Brynäs IF

Oskar Lindblom

Simon Önerud

Martin Thörnberg

Ishockey