Nylander bänkad – när Matthews galna form fortsatte

Tränaren: ”Gillade inte en del av sakerna han gjorde”

Uppdaterad 2021-05-21 | Publicerad 2021-02-21

William Nylander, 24, fick avsluta natten på bänken när Toronto övertygade mot ärkerivalen Montréal.

Med halva tredje perioden kvar valde Maple Leafs tränare Sheldon Keefe att bänka svenskstjärnan.

– Jag gillade inte en del av sakerna han gjorde när vi tog ledningen, säger Keefe till media efter matchen.

Toronto leder North Division i NHL tämligen överlägset och bättrade på den ledningen i natt med en 5–3-seger mot Canadiens.

En stor anledning till det stavas Auston Matthews som nu har 18 mål på lika många matcher efter att ha presterat 2+2 i nattens drabbning.

Men storstjärnans svenske kollega William Nylander hade det segare och gick poänglös ur matchen efter att ha spelat färre än 14 minuter för första gången på nästan två år.

– Jag tyckte inte vi var bra i andra men i tredje fick vi verkligen igång vårt spel och jag tyckte inte ”Willy” matchade det, motiverar Keefe.

”Har haft många bra stunder”

Efter en stark inledning på säsongen har Nylander haft svårt att leta sig in i poängprotokollet på senare tid.

24-åringen har två poäng på sina åtta matcher och totalt 14 på 18 i år.

Och även om det i natt var första gången som svensken bänkades sedan Keefe tog över försäkrar han att han inte är missnöjd med Nylanders spel på senare tid.

– Jag tycker att han haft många bra stunder där han haft fart i benen och sett farlig ut, både i kväll och senast.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

En svensk supervändning säkerställde segern för Nashville när laget hälsade på Blue Jackets i Columbus.

Calle Järnkrok och Filip Forsberg behövde mindre än 30 sekunder ihop för att vända 1–2-underläge till 3–2-ledning i början på tredje, och blev tillsammans matchvinnare för sitt Predators.

I Columbus stod förre Linköpingsbacken Gabriel Carlsson för karriärens första NHL-mål efter att ha lurat högt upp i banan och tryckt dit en passning från Oliver Bjorkstrand.

San Jose Sharks och St. Louis bjöd på en ordentlig bergochdalbana till match under natten.

Sharks tappade en tremålsledning halvvägs genom den andra perioden och fick jobba för att lämna tillställningen som vinnare.

Till slut kunde dock Logan Couture sätta sitt andra mål för kvällen och säkerställa slutresultatet 5–4 för gästerna.

Sidney Crosby gjorde i natt sin 1000:e match i NHL, en drömgräns för många.

Det firade han med att spela fram till två mål när hans Pittsburgh besegrade Islanders med 3–2.

Penguins superstjärna har nu 15 poäng på 16 matcher i år och totalt i karriären har det hittills blivit 1278 pinnar på 1000 framträdanden.