Drömstart för LHC – körde över Lugano

Publicerad 2015-02-20

Denise Altmann.

LHC:s damer fick en smakstart i första matchen i Europacupen.

Svenskorna krossade det schweiziska laget Lugano med 9–0. Nu siktar de på titeln.

– Vi måste nog vinna alla matcher, säger Linköpings Denise Altmann till Corren.

Efter redan en period var saken klar. LHC gick in i första periodpausen med en trygg 5–0 ledning. När slutsignalen löd hade svenskorna hittat nätet ytterligare fyra gånger. En smakstart på finalspelet i Europacupen.

"Lika stort som SM-guld"

LHC:s kapten Jenni Asserholt är borta från spel en längre tid och i hennes frånvaro är det istället Denise Altmann som har ett "C" på bröstet.

I en intervju med Corren i förra veckan gav hon sin syn på hur det skulle kännas med ett guld i Europacupen:

– Det skulle vara lika stort som SM-guldet förra året. Det går inte att nå så mycket högre, sa Altmann som visade vägen för sitt LHC med sina tre mål mot Lugano.

Nästa match för svenskorna är redan i morgon mot SKIF Nizhni Novgorod klockan 15:00. Där LCH kan ta turneringens andra seger och ha känn på guldmedaljen.

– Vi måste nog vinna alla matcher, sa Denise Altmann.