Avgjorde – med sitt första SHL-mål

Publicerad 2014-11-18

Robin Söderqvist matchhjälte för Växjö

Växjö tog ledningen med 3-0, men efter storspel av Linus Ullmark hade Modo plötsligt kvitterat.

Då klev 20-årige Robin Söderqvist fram och avgjorde för hemmalaget – med sitt allra första SHL-mål.

Det var hemmalaget Växjö som tog ledningen tidigt i kvällens match mot Modo, efter att Toumas Kiiskinen vinklat in pucken i öppet mål på retur från Noah Welch. Växjö fortsatte sedan att pressa på och med sekunder kvar av den första periodpausen styrde Patrik Lundh in 2-0. Åtta minuter in i andra perioden stänkte Gustav Rydahl sedan in 3-0, och det såg riktigt mörkt ut för Modo.

Förkrossande skottstatistik

Förnedringen såg ut att bli total, men efter högklassiga räddningar av Linus Ullmark och två snabba reduceringsmål inom loppet av en minut hade plötsligt Modo 3-2 – trots att Växjö hade hisnande 41-9 i skottstatistik inför den sista perioden.

– Vi är väldigt dåliga, de ägde hela perioden utom de tre sista minuterna. Linus Ullmark kommer upp stort, han räddar oss både en, två och tre gånger, vi har mycket att tacka honom för, deklarerade en besviken Simon Önerud till C More i den andra periodoausen.

Avgjorde – med första SHL-målet

Men ett par minuter in i tredje kom kvitteringen för Modo, när Gustav Possler plockade ned pucken med handen vid blå linjen, tog med sig den in på mål, drog Christopher Nihlstorp och la in 3-3.

Då var det dags för Robin Söderqvists entré.

Jani Lajunen hittade fram till Söderqvist, som obevakad kunde dunka in 4-3. Målet var 20-åringens allra första i SHL, och blev också matchavgörande för Växjö.

Den totala skottstatistiken slutade tillsist 51-12 med fördel Växjö. Modo står också kvar som det lag som har släppt in flest mål i hela SHL, med hela 72 insläppta mål på 21 matcher.