En norsk landslagsback som avgjorde – mot norska landslaget.

Hur det går ihop?

Färjestad träningsspelade nämligen mot Norge och vann med 4–3.

En träningsmatch brukar inte vara särskilt upphetsande.

Men för Lars Haugen, Jonas Holös och Ole-Kristian Tollefsen var matchen lika speciell som ovanlig.

De mötte sitt eget landslag.

Haugen fick visserligen öppna båsdörren mot ett Norge som mönstrade ett starkt lag med bland andra NHL-stjärnan Mats Zuccarello i spetsen, men backen Ole-Kristian Tollefsen blev segerhjälte mot sina landsmän.

Tränaren missnöjd

Färjestadsbacken prickade in det avgörande 4–3-målet i mitten av tredje perioden och såg till att Karlstadlaget tog sin första seger på försäsongen.

Men trots segern var inte Färjestadstränaren Leif Carlsson särskilt nöjd.

– Rena vilda västern jämfört med matchen mot Frölunda i går. Vi visar dåligt fokus. Det är för många utvisningar och det håller inte i längden. Vi får inget flyt och folk blir irriterade, sa han till Glimt TV, en tv-kanal i Värmland, enligt nwt.se.

Färjestads övriga målskyttar i 4–3-segern var Johan Ryno, som blev tvåmålsskytt, och John Persson.

Luleå vann derbyt

Även Luleå träningsspelade under lördagseftermiddagen.

De mötte sitt farmarlag, Asplöven, och vann med 4–2.

Bill Sweatt gav Luleå ledningen redan efter 46 sekunder. Linus Nässén sköt 2–1 till SHL-klubben kort innan första pausvilan och sedan gjorde Jacob Lagacé 3–1 i upptakten av mittperioden.

Hampus Forsling reducerade för Haparanda-laget, men Jan Sandström dödade definitivt derbyt med sitt 4–2-mål med tre minuter kvar.