Seger trots magsjuke-kaoset

Publicerad 2019-01-01

VICTORIA. Magsjuke-kaoset bara fortsätter hos Juniorkronorna.

Fem spelare och två ledare missade mötet med Kazakstan, men det blev ändå 4–1-seger och nu väntar Schweiz i kvartsfinalen.

– Första perioden är det enda vi tar med oss från den här matchen, säger forwarden Fabian Zetterlund.

På grund av magsjuka tvingades fyra spelare och en ledare kasta in handduken redan på morgonen inför mötet med Kazakstan. Och innan nedsläpp kom beskedet att både forwarden Johan Södergran och assisterande förbundskaptenen Joel Rönnmark också stoppades av magsjuka.

Trots att Juniorkronorna bara kom till spel med femton utespelare, tio forwards och fem backar, blev det en säker seger mot nykomlingen Kazakstan.

– När pucken släpps är det inget man tänker på, då är det bara att köra, säger Fabian Zetterlund.

”Men vi vinner – så det är skönt”

Sverige vann med 4–1 men det var siffror som med normal skärpa skulle ha varit betydligt mycket större. Något skottstatistiken, 56–11, skvallrar om. I stället blev det nu lite spännande när Kazakstan reducerade till 1–3 med tio minuter kvar och Sverige drog på sig ett långt tre mot fem-läge.

– En upp-och-ner-match från oss. Första perioden är det enda vi tar med oss, de resterande två försöker vi för mycket och då låser det sig direkt, säger Fabian Zetterlund

Nu är det klart att Sverige vinner sin grupp och att man möter Schweiz i onsdagens kvartsfinal. En match som börjar klockan 22 svensk tid.

Skotten i första: 24–1

Redan efter den första perioden ledde Sverige med 3–0 och den förkrossande skottstatistiken, 24–1, säger det mesta om hur perioden såg ut.

Det var spel mot ett mål och isen i den svenska zonen behövde knappt spolas inför den andra perioden.

Skotten i den andra perioden blev 17–4, men slutade otroligt nog mållös. De svenska spelarna radade upp farliga lägen framför Kazakstans målvakt Denis Karatayev, som svarade för den ena räddningen efter den andra.

Men lagkaptenen Erik Brännström ville inte skylla den svaga insatsen på att de saknades så många spelare:

– Nej det är inte så mycket att skylla på, vi kan ändå göra det alla måste göra för att vi ska spela bra, säger Brännström.