Flera NHL-stjärnor aktuella för VM-spel

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:
Gabriel Landeskog
Foto: David Zalubowski / TT / NTB Scanpix
Gabriel Landeskog

Tolv NHL-spelare på isen när Tre Kronor vann mot Tjeckien i den första matchen i Sweden Hockey Games.

Men det kan bli fler som får chansen i den kommande VM-turneringen.

Många fler.

Efter matchen bekräftade Rikard Grönborg att han har kontakt med Gabriel Landeskog och Robert Hägg.

Los Angeles Kings Adrian Kempe stod över kvällens drabbning mot Tjeckien, i Tre Kronors första match i årets Sweden Hockey Games.

Bortsett från den 21-åriga forwarden fanns hela tolv NHL-profiler på isen när Sverige vann med 3–1.

Efter matchen avslöjade förbundskaptenen Rikard Grönborg att det kan bli aktuellt med ännu fler NHL-spelare i det kommande världsmästerskapet i Danmark i maj.

Det är redan klart att Gustaf Nyquist, Rikard Rakell, Hampus Lindholm kommer att förstärka laget, men även Gabriel Landeskog, William Nylander och Robert Hägg kan få varsin VM-biljett.

”Måste ge honom tid”

– Gabbe (Landeskog) har vi haft kontakt med och han gör sina exit-möten där borta. De ska helt enkelt kolla om han är hel och frisk. Vi för vidare konversationer med honom under de närmsta dagarna, säger Grönborg efter matchen.

Landeskogs Colorade Avalanche har just förlorat mot Nashville Predators i det pågående Stanley Cup-slutspelet. Det öppnar dörrarna för 25-åringen.

– Det är viktigt att han får gå igenom hela den avslutande processen med Colorado, och så är det viktigt att han får smälta förlusten också. Vi ska ge honom den tid han behöver, säger förbundskaptenen.

Ska höras i morgon

Även den fysiske Philadelphia Flyers-backen Robert Hägg, 22, är aktuell för Tre Kronors trupp.

– Hägg har vi också varit i kontakt med, han har också haft sina exit-möten. Det är poppis att göra sånt där borta. Vi kommer troligtvis att prata med honom i morgon, avslöjar Grönborg.

William Nylander, vars Toronto Maple Leafs just blivit utslagna av Boston Bruins, är ett mer osäkert kort. Men han kommer med stor sannolikhet att få frågan.

– Wille har vi inte ringt än, de har precis förlorat så vi har inte velat störa, säger Grönborg.

Publicerad:

LÄS VIDARE