Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-11

Björklövens Markus Lundberg jublar och Malmö deppar.

Det börjar bli tjatigt att upprepa. Men Malmös mörka trend fortsätter.

Björklöven avgjorde bortamötet i slutminuterna, och nu får Malmö inrikta sig på att försöka knipa sjundeplatsen, och vi play off-spel, kanske ta sig till kvalserien. Men det är uppförsbacke och Skånelaget har tio poäng dit.

Det var en medioker förstaperiod med visst övertag för Björklöven som hade något farligare chanser. Malmö hade endast tre skott mot mål och var riktigt bleka.

Gästerna tog logiskt ledningen i mittperioden genom Mattias Hellström efter 3.15.

Målfabrikationen inleddes med fart och fläkt efter den fullträffen.

Plötsligt visade hemmalaget en effektivitet framför mål, något som många gånger saknats den här säsongen.

Björk kvitterade

Johan Björk kvitterade i spel fem mot fyra, och fyra minuter senare var hemmalaget på väg att gå upp till en tvåmålsledning. Först slog Tomas Wallgren in 2–1 efter 10.04, och knappt fyra minuter senare svarade Nichlas Hardt för 3–1.

Björklöven gjorde ett psykologiskt viktigt mål när Marcus Lundberg sköt in en målvaktsretur knappa minuten senare.

Malmö hade ändå en trepoängare inom räckhåll.

Men, men...

Historien upprepade sig.

Brant uppförsbacke

Det var nämligen bortalaget som gjorde målen i slutperioden.

Fredrik Öberg kvitterade och när matchuret stod på 18.11 tryckte Marcus Lundberg in segerpucken.

Storsatsande Malmö vars målsättning var att ta sig upp till elitserien har en brant uppförsbacke att kämpa sig igenom. De har visserligen två matcher mindre spelade än de flesta andra lag, men man är bara på en niondeplats och har hela tio poäng upp till en play off-plats.