Jonathan Dahlén fick puck i ansiktet – tvingades bryta matchen

Publicerad 2022-03-21

NEW YORK. Jonathan Dahlén fick en puck i ansiktet i natt och tvingades avbryta San Joses hemmamatch mot Arizona.

– Vi vet mer i morgon om hur han mår, säger coachen Bob Boughner.

Det var i tredje perioden i Sharktank den svenske rookien helt oturligt träffades i munnen av en puck.

Han försvann omedelbart ut i omklädningsrummet och återkom inte mer i matchen.

– Jag har ingen uppdatering just nu. Han undersöks nu, vi vet mer om hur han mår i morgon, säger coachen Bob Boughner efteråt.

Matchen såg hajarna länge och väl ut att förlora. De låg under med 2-1 när fyra och en halv minut återstod. Men då iscensatte de en mäktig forcering och vände och vann med 3-2.

Dallas Stars tog en av säsongens viktigaste tvåpoängare borta mot Washington. De vann med 3-2 efter två mål av finländaren Roope Hintz.

För New York Rangers blev hela helgen ett enda stort klimax. De slog Tampa i Amalie Arena med uddamålet igår natt och följde upp med en 2-0-seger mot Carolina i Raleigh i natt – trots att de var helt utspelade.

– Ja, vi hade tur och en otrolig målvakt, tillstår coachen Gerard Gallant.

Det var dock inte hyllade Igor Sjestiorkin som briljerade den här gången. Det var Alexandar Georgiev som med 44 räddningar antagligen stod för karriärens bästa insats.

Mika Zibanejad hade en assist.

Winnipeg Jets vann viktig mark i streckracet i väst med en 6-4-seger mot Chicago i United Center. Hete Kyle Connor svarade för ett mål och tre assist.