Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-09

Linköpings keeper säker på att det inte var mål

Det är den stora snackisen efter tredje kvartsfinalen: var Kent McDonells puck över mållinjen?

– Absolut inte, säger LHC:s målvakt Daniel Henriksson.

Målet hade inneburit kvittering till 4–4 i mötet mellan Skellefteå och Linköping. Men efter fem minuters videogranskning bestämde sig domarna för att underkända målet.

– Jag var inte ens orolig. När pucken var blockerad så sitter den kvar på mållinjen, säger LHC:s målvakt Daniel Henriksson till Canal Plus.

”Blev överraskad”

Domaren Ulf Rönnmark stod precis bakom målet vid situationen, men valde alltså ändå att ringa upp till videodomaren.

– Jag såg att Rönnmark stod bra placerad, så jag blev faktiskt lite överraskad att han valde att ringa, säger Henriksson.

Som sedan hade fullt upp att hålla undan under de sista sex minuterna av matchen. Skellefteå hade bland annat ett skott i ribban i slutminuterna.