Hörnqvists sjätte mål

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-09

Patric Hörnqvists sjätte mål för säsongen. Två poäng var av bröderna Sedin. Passningspoäng för Daniel Alfredsson och Loui Eriksson.

Här är en sammanfattning av nattens NHL-matcher.

Patrik Hörnqvist.

Ibland är det lätt att göra mål. Patric Hörnqvist stod rätt placerad framför mål och fick en perfekt passning av lagkaptenen Jason Arnott. Hörnqvist gjorde inget fel utan avslutade det fina klapp-klapp-spelet med att sätta pucken i mål.

Målet kom i numerärt överläge efter 11.27 av den tredje perioden, när Mikael Samuelsson satt utvisad, och innebar 3-1-ledning för Predators.

Det var 22-årige Hörnqvists sjätte mål för säsongen.

Eftersom Canucks inte kom närmare än Daniel Sedins 2-3-reducering blev Hörnqvist segerskytt.

Matchens lirare Martin Erat avslutade målskyttet med sitt tredje mål för kvällen och fastställde slutresultatet till 4-2.

Henrik Sedin passade fram till båda Canucks mål, och brorsan Daniel hade förutom målet också en assist.

Däremot fick Vancouvers back Alexander Edler lämna matchen redan i första perioden efter en tung tackling av Shea Weber.

Har det vänt nu för Philadelphia?

I natt fick Flyers slut på sin fem matcher långa förlustsvit genom att besegra NY Islanders med klara 6-2.

Det var nye tränaren Peter Laviolettes första seger, och det var också blott den andra segern på nio matcher för Flyers.

Matchen innehöll fyra tvåmålsskyttar: Flyers Mike Richards, Jeff Carter och Claude Giroux, samt Islanders rookie John Tavares.

Flyers målvakt Brian Boucher gjorde 22 räddningar och som reserv i avbytarbåset satt nyligen uppkallade Johan Backlund.

Storsatsande Flyers, som inför säsongen pekades ut som ett topplag i Eastern Conference, har nu tre poäng upp till en slutspelsplats i öst.

Daniel Alfredssons Ottawa siktade på att ta en sjätte raka seger på hemmaplan. Men trots stundtals stort spelövertag och totalt 46-27 i skott mot Montreal, föll Senators ändå med 4-1.

Det var Canadiens heta power play som avgjorde. Mike Cammalleri, Marc-Andre Bergeron och Andrej Kostitsyn gjorde varsitt mål i numerärt överläge, och Scott Gomez satte sista målet i tom bur.

Mike Fisher gjorde Ottawas tröstmål, framspelad av Alfredsson. Det var lagkaptenens 19:e assist och 28:e poäng för säsongen.

Matchens första stjärna gick till Montreals målvakt Jaroslav Halak, som räddade 45 skott.

Loui Eriksson ökade på sin assistsamling med två passningspoäng när Dallas föll mot Anaheim med 3-4.

Eriksson låg bakom 1-0 och 3-0 för Dallas, som sedan föll ihop och tappade segern.

Anaheims doldis Dan Sexton, som spelade sin tredje match i den stora ligan, gjorde sitt första och andra NHL-mål i tredje perioden och såg till att det blev förlängning. Där avgjorde veteranen Saku Koivu med sitt fjärde mål i Ducks-tröjan.

Eriksson har i år gjort 9 mål och 16 assists på 30 matcher.

Fabian Brunnström var petad, men Nicklas Grossman och Tom Wandell spelade för Dallas, som ligger på åttonde och sista slutspelsplats i Western Conference – två poäng före Detroit.

Anaheim ligger alltjämt sist i samma tabell.