Malmö körde över Vita Hästen med 9–1.

Malmö Redhawks körde över Vita Hästen med 9-1.

Och laget fortsätter att toppa hockeyallsvenskan.

– Det är ett jävla getingbo, men vi ska ta oss upp, säger tränaren Mats Lusth.

Malmö hade inga problem med att besegra Vita Hästen. Ledningsmålet kom efter åtta minuter när Nicklas Jadeland satte 1-0. David Liffiton ökade sedan på till 2-0.

3-0 kom i början av den andra perioden efter att Björn Svensson hittat nätet. Vita Hästen reducerade halvvägs in i perioden, men det tände bara Malmö som gjorde tre mål på fyra minuter innan perioden var slut.

Innan paus åkte Vita Hästens Robin Dahlström på matchstraff efter ett slagsmål med Johan Ivarsson.

Jedeland tvåmålsskytt

Matchen blev inte mycket roligare för Vita Hästen i den sista perioden. Frederik Storm ökade på till 7-1 mitten av tredje och Nils Andersson fortsatte sedan målfesten.

Men det var inte slut där. Med tre minuter kvar blev Jadeland matchens enda tvåmålsskytt när han fastställde slutresultatet till 9-1.

– Vi har haft lite problem i första perioden, men jag tycker att vi börjar okej. I andra spelar vi som vi ska, stänger och ligger på. Trots att vi har en stor ledning har vi fokus hela vägen och det tycker jag att grabbarna ska ha en eloge för, säger tränaren Mats Lusth.

Malmö leder hockeyallsvenskan på samma poäng som Karlskrona. Men det är jämt i toppen. Serietvåan besegrade Oskarshamn med 3-1. Även tabelltrean Västerås vann sin match mot Södertälje med 3-1.

– Vi ska hela vägen, det har vi sagt hela tiden. Det är ett jävla getingbo, men vi ska ta oss upp, säger Lusth.

Björklöven kom tillbaka från 1-3 till 3-3 i den tredje perioden efter att Mark Hurtubise gjort två raka mål. Det blev dock förlust i straffläggningen efter att Jordan Smotherman avgjort.

– Det är tråkigt. Jag tycker att vi har kontroll och så får vi bara två poäng. Jag tycker att vi är det klart bättre laget. Det är lite tur för dem, men vi borde gjort fler mål också, säger Rögles tränare Magnus Bogren till Viasat.

För Timrå går det fortsatt tungt. Laget föll mot Mora med 5-2.

Sportbladets Hans Abrahamssons krönika efter Malmös seger: Redhawks ska upp och det i år.