Efter fyra mål i andra perioden hyllades Modo av hemmafansen.

Sedan tog laget första trepoängaren under Per-Erik Johnssons ledning.

– Vad sa Gert Fylking? "Äntligen?", säger Modo-tränaren till Sportbladet.

Modo krisade och bytte tränare. Ut med Anders Forsberg och in med Per-Erik Johnsson.

Men också med "Perra" vid rodret har det gått trögt. Sedan tränarskiftet i början av januari hade Modo spelat nio matcher och förlorat med uddamålet i åtta.

Johnsson har fått med sig en vinst mot Djurgården, men då krävdes det extratid. Senast SHL-jumbon klev av isen som segrare efter 60 spelade minuter var 29 november, då Luleå besegrades med 4–1. Två månader efter det är den dystra sviten bruten.

Svängde fram och tillbaka

Broc Little gav sitt Linköping ledningen i första perioden, men det var i en galen andraperiod som allt hände.

Radek Smolenak kvitterade till 1–1 och Albin Carlson gav Modo ledningen kort därpå.

Men gästerna svarade. Broc Little drogs ner i friläge och fick straff som han själv förvaltade och Mattias Bäckman tryckte in 2–3.

Då kom en ny kvittering. Simon Önerud med 3–3 – och precis innan pausvilan stötte Kyle Flanagan in 4–3 från nära håll.

Melin sågade laget

Publiken i Fjällräven Center njöt av uppvisningen och när signalen ekade belönades hemmaspelarna med en ovation av supportrarna.

– Det svängde ju ganska bra. Starkt av oss att vända tillbaka till 4–3, säger "Perra" Johnsson till C More.

Kollegan i Linköping, Roger Melin, var av helt annan åsikt.

Han sågade sitt lags insats i den andra akten.

– Andra var bedrövlig, vi släppte många tre-mot-tvåor. Vi stirrade mycket på puck, vred inte på skallarna och tog inte bort folk. Andra perioden var jobbig, då var jag riktigt förbannad för att vi inte tog ansvar och var ödmjua i försvarsspelet, säger han på presskonferensen.

"I publikens smak"

Tredje perioden var en lång jakt på ett kvitteringsmål från LHC:s sida, men Linus Ullmark var rena väggen. Och med två minuter kvar till full tid lade Radek Smolenak in pucken i öppen kasse. I slutet ställde sig de drygt 5 000 på läktarna upp åter en gång och stort jubel brast ut när det var över.