Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-27

Nu lever elitseriedrömmen vidare

Leksands dröm om elitserien lever.

I kväll borta mot Rögle vände masarna 1–2 till 5–2 i sista perioden.

Efter två förluster, mot Malmö och Brynäs, krossade Leksand Västerås med 9–1 och tände ett visst hopp.

Men det såg ut att släckas i kväll när Johannes Salmonsson satte 2–1 för Rögle i slutet av andra perioden. Kort efter spelade Rögle fem mot tre i två minuter, kunde kopplat ett rejält grepp men Ed Belfour visade klass i Leksandsmålet.

Leksand vägrade sedan att ge upp.

4–0 i sista perioden

En tidig utvisning på Tommy Enström i sista perioden gav Leksand en gratisbiljett in i matchen. Jonas Elofsson blev frispelad vid bortre stolpen och slog in kvitteringspucken i power play. Två individuella misstag från Rögle innebar sedan att Leksand kunde säkra segern.

Pierre-Edouard Bellemare satte 3–2 och Morten Green 4–2. Mikael Karlberg kunde sedan sätta 5–2 i tom kasse efter att Rögle plockat ut målvakten Christopher Nilstorp och satsat på sex utespelare.