– Det är kul att vi kan leva i den här miljön och vinna, säger Pär Mårts i SVT.

I fredags såg inte VM-läget så ljust ut för Tre Kronor. Visserligen ska många spelare bytas ut men Tjeckien gjorde processen kort med Sverige.

– Vi måste kunna lite bättre ändå, idag blir vi lite avklädda, sa Pär Mårts då.

”Otroligt skönt”

I dag hade hans lag dock plockat på grejorna igen. För även om Tjeckien började bäst och tog ledningen genom Vladimir Sobotka så kom man tillbaka starkt. Calle Andersson kvitterade i spel fem mot tre i slutet av första perioden och fyra minuter in i andra perioden kunde Marcus Sörensen avgöra matchen när han helt fri med Jakub Kovar läckert lyfte in 2-1.

– Jag tänkte direkt att jag skulle göra en skottfint och sluta med ett forehandskott, otroligt skönt att den gick in, säger han till SVT.