Efter en galen sista period har Pantern jätteläge att nå Hockeyallsvenskan.

Men förlusten är inte alltför förödande för AIK.

Det ska till ett totalhaveri och mer därtill om laget ska åka ur serien.

Så mycket tjänar spelarna i AIK

AIK har tappat fart i det hockeyallsvenska kvalet.

Förlust senast mot Sundsvall och nytt nederlag nu. Men det såg länge ut som att kontraktet skulle säkras också i teorin.

En poäng hade räckt och inför sista perioden ledde AIK med 1–0 borta mot Pantern. Då kom vändningen.

Hemmalaget pumpade på mot gästernas mål och Fredrik Hetta kvitterade fyra minuter in. Patrik Blomberg gjorde 2–1 en stund därpå och trots ett fem-mot-tre-spel lyckades inte AIK komma igen.

Västervik långt bakom

Istället satte Dennis Palm 3–1 i tom kasse och Axel Wemmeborn 4–1 i detsamma i slutet. Pantern kliver därmed upp på andra plats i tabellen och poäng hemma mot Västervik i nästa omgång innebär allsvenskt spel.

Och även om förlusten nog svider behöver AIK inte sörja alltför mycket. Verkligen allt måste gå emot dem om de inte ska knipa en av de fyra första platserna i kvalgruppen.

Femman Västervik är sex poäng och 19 mål bakom med två omgångar kvar.