Straffet för brutala tacklingen: 2 min

Publicerad 2012-03-01

Pittsburghs Kris Letang klev av skadad

Han hann spela 17 matcher efter hjärnskakningen.

Nu är Kris Letang skadad – igen. Men tacklingen som sänkte Pittsburgh Penguins poängbäste back gav bara två minuter i utvisningsbåset.

– Jag tycker att han borde ha stannat längs sargen i stället för att försöka fly undan, säger Penguins coach Dan Bylsma.

Det var redan i den första perioden som Kris Letang – poängbäst bland Pittsburghs backar med nio mål och 22 assists – åkte på en ordentlig kyss från Dallas Stars Eric Nystrom.

Letang försökte rensa pucken ur egen zon när Nystrom med hög fart sätter in en tackling på öppen is.

Backen faller handlöst och ligger sedan kvar på isen.

Två minuter – för charging

Pittsburgh-spelarna är märkbart upprörda av den fula tacklingen – som resulterar i två minuters utvisning för charging.

– Jag tycker att han borde ha stannat längs sargen i stället för att försöka fly undan, säger Penguins coach Dan Bylsma till NBC Sports.

Inför andra perioden meddelade Bylsma att Letang inte kunde fullfölja matchen, som Pittsburgh vann med 4-3 efter straffar, på grund av skada.