Publicerad 2012-11-12

Peter Anderssons son visade klass

Malmö har hittat rätt efter en tung start på säsongen.

Mot Tingsryd inledde 16-årige jättetalangen Rasmus Andersson målkalaset.

Efter 17 omgångar av hockeyallsvenskan hade Malmö endast lyckats göra 34 mål. I 10-2-segern mot Asplöven lossnade det och på de tre senaste matcherna har skåningarna sammanlagt gjort 21 mål.

I omstarten efter landslagsuppehållet besegrades Tingsryd på hemmaplan.

Den 16-årige backtalangen Rasmus Andersson – son till Örebro-tränaren Peter Andersson – inledde målskyttet, då han överlistade Michal Zajkwoski med ett slagskott i power play.

Målet var det första i seniorsammanhang för Andersson.

Mindre än två minuter efter Anderssons fullträff reducerade Jordan Smotherman för Tingrsyd, men innan den första perioden var över hade Malmö gått ifrån till 3-1.

Slutsiffrorna skrevs sedan till 7-2 efter att sju olika Malmö-spelare nätat.

Segern gör att Malmö klättrar upp på åttonde plats i tabellen, två poäng bakom Oskarshamn som just nu innehar den sista platsen till playoffserien.

Tingsryd, som tidigare under måndagen gjorde klart med Conny Strömberg, är elva.

Jhonas Enroth fick ingen rolig start i Almtuna-kassen. Lockoutmålvakten tvingades släppa förbi sig första pucken i debuten redan efter 4.25 i den första perioden mot Asplöven.

Daniel Hermansson hann med att kvittera två gånger om för Almtuna och fullbordade sedan sitt hattrick i den tredje perioden.

Men det räckte inte för Almtuna.

Asplöven vann med 4-3 och skickade ned Almtuna under det negativa kvalstrecket. Bortasegern var Haparandalagets andra på bortaplan den här säsongen.

Efter två perioder hade Bik Karlskoga gått ifrån till 3-0-ledning borta mot Oskarshamn genom två mål av Daniel Wessner och ett av Carl Berglund.

1.38 in på den tredje perioden reducerade Kirill Starkov för Oskarshamn och drygt tre minuter senare prickade Stefan Öhman in ytterligare en reducering.

Men trots Oskarshamnsforceringen lyckades Bik Karlskoga hålla ut och befästa andraplatsen i tabellen.

Den österrikiske backen Florian Iberer blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål efter 12.22 i den tredje perioden när Troja-Ljungby tog emot Karlskrona.

Jumbon Karlskrona har nu åtta poäng upp till Almtuna på elfte plats och nio poäng upp till Asplöven ovanför kvalstrecket.