Fredrk Bremberg gick ut med okänd skada och Frölunda vann efter straffar.

HV71

Fredrik Bremberg har haft en tung inledning på säsongen och petades till och med i ett antal matcher.

Mot Frölunda spelade han i fjärde femman och inledde matchen hyfsat piggt.

Men i den andra perioden lämnade han isen av oklar anledning.

Enligt Canal Plus handlade det om en okänd skada och Bremberg spelade inte mer av matchen.

– Jag tror att han fick en rejäl smäll mot huvudet, säger HV-tränaren Janne Karlsson till Canal Plus.

Sundströms första

Frölunda tog kommandot i matchen genom Johan Sundström som gjorde sitt första mål i elitserien i inledningen på den första perioden.

Innan periodens slut kvitterade HV71 genom Johan Davidsson. Sedan tog HV71 ledningen efter att Daniel Grillfors serverat André Petersson.

I den tredje perioden kvitterade Oscar Hedman för Frölunda och han gjorde sitt första mål för säsongen.

Sedan satte Carl Klingberg 3–2 till Frölunda efter en turlig studs och krislaget såg ut att plocka tre viktiga poäng i bottenstriden.

Honkens superräddning

Men André Petersson klev återigen fram och kvitterade för HV när det återstod en minut av matchen och matchen gick till förlängning, en förlängning som förblev mållös.

I straffläggningen spikade Johan Holmqvist igen och bjöd på en rejäl räddning på Martin Thörnbergs straff. Istället säkrade Riku Hahl två poäng till Frölunda som då lämnade nedflyttningsplatsen.