Tungt, Lundqvist

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-01-24

Släppte in fyra av 15 skott – och lämnade kassen: ”Det var märkligt”

Henrik Lundqvist släppte in fyra mål på femton skott och jagades ur målet av Montreal Canadiens.

I inledningen av andra perioden gjorde Canadiens tre mål på drygt sex minuter.

– Det var märkligt, säger Lundqvist.

NY Rangers lurade hockeyvärlden i förra veckan. Efter en säsong med målsnåla matcher och problem med det egna målskyttet – exploderade laget och gjorde 14 mål på två matcher (8-2 mot Tampa Bay och 6-2 mot just Montreal).

Men sedan hittade John Tortorellas manskap tillbaka till gamla vanor. I torsdags föll Rangers borta mot Philadelphia med 0-2, och i natt hölls ”fel” nolla alltså återigen intakt mot Montreal.

Förre Rangers-spelaren Scott Gomez inledde målskyttet på Henrik Lundqvist. Gomez sjunde mål för säsongen kom efter knappt halva första perioden.

I början av andra föll Rangers försvar ihop totalt. Mike Cammalleri satte 2-0 efter 2:35, Maxim Lapierre 3-0 efter 4:37 och Cammalleri 4-0 efter 6:17.

Lundqvist lämnade kassen

Då fick Lundqvist nog och lämnade över till rookien Matt Zaba.

– Det var märkligt när de hade sex-sju minuter där pucken bara studsade överallt, säger Lundqvist till AP. De hittade sätt att göra mål på.

Zaba fick släppa in ytterligare två mål – och slutresultatet blev alltså 6-0 till hemmalaget Canadiens.

Mike Cammalleri gjorde fyra poäng för kvällen – totalt har han gjort nio poäng (7+2) på tre matcher mot Rangers den här säsongen.

– Jag älskar New York, så jag kanske blir extra tänd när jag gör mål mot dem, säger Cammalleri.

”Vill se fighten på Youtube”

Montreals slovakiske OS-målvakt Jaroslav Halak följde upp sin fina insats mot New Jersey igår med att rädda samtliga 32 Rangers-skott. Det var hans sjunde nolla i NHL.

– Det är härligt att få så stort stöd från anfallarna som ikväll, säger Halak. Andra perioden var helt otrolig.

Förutom sex mål innehöll matchen också ett spektakulärt slagsmål. I tredje perioden gjorde Canadiens back Ryan O’Byrne upp med Rangers buse Aaron Voros i en fajt, som aldrig verkade ta slut.

– Jag vill se den igen på youtube, säger O’Byrne.

Både Canadiens och Rangers har 55 poäng den här säsongen. Med det ligger de precis på rätt sida om slutspelsstrecket.