”Varit en skitsäsong från början till slut”

Trotjänaren får lämna Frölunda

Av: Anton Johansson, Hans Abrahamsson

Publicerad:

Han har vunnit två SM-guld med Frölunda men rollen i laget blev allt mindre.

Efter sex säsonger är nu Sebastian Stålbergs tid i Frölunda över.

– Det har varit en skitsäsong från början till slut, säger 30-åringen.

Frölunda har haft en plats i Sebastian Stålbergs hjärta under hela hans liv. Att han nu inte får fortsätta i klubben tar han emot med blandade känslor.

– Det är vemodigt på ett sätt och på ett annat sätt är det väldigt skönt att ha fått ett avslut och att jag kan blicka framåt mot nya möjligheter och utmaningar. Självklart är det väldigt tråkigt att lämna, jag höll på Frölunda när jag knappt kunde gå och nu ska jag lämna alla lagkamrater och vänner här, säger Stålberg.

”Stolt hur jag hanterat det”

Han gjorde över 300 matcher i Frölundatröjan, men det har varit en tung säsong för 30-åringen. Speltiden har varit skral och han har flera gånger varit förpassad till läktaren.

– Det har varit en skitsäsong från början till slut. Jag spelade första matchen, sedan spelade jag inte direkt förrän i december. Så det var svårt att få till mycket med tanke på hur jag matchades, säger han och fortsätter:

– Sedan spelade jag lite under JVM och tycker ändå det gick bra, jag gjorde det jag skulle i den rollen jag hade och var nöjd. Jag är stolt över hur jag hanterat situationen, det är inte lätt att åka till hallen med ett leende när man inte spelar.

Agg är inget han hyser mot Frölunda. Han berättar att de ville få in yngre spelare och ett generationsskifte, och att man skiljs åt som vänner.

Utesluter inte annan SHL-klubb

Vad händer nu?

– Det får man se, jag har inget klart eller något på bordet. Det är köpstopp i de flesta ligor. Men det ska bli kul med en ny utmaning, jag har varit här nästan sex säsonger.

Är det tänkbart att spela med en annan SHL-klubb än Frölunda?

– Ja, absolut, det finns inget som skulle hindra det. Jag stänger inga dörrar för någonting. Jag kommer kolla utomlands och i SHL och se vilken som är den bästa platsen att utvecklas på. Det ska bli spännande att se vad man kan uträtta i en annan miljö och annan roll med mer förtroende.

Publicerad:

LÄS VIDARE