Sundqvist: ”Stöttar det här beslutet”

Av: Per Bjurman

Publicerad:

HOCKEY

NEW YORK. Förra sommaren vann han Stanley Cup med St. Louis.

Nu är det högst oklart om Oskar Sundqvist och hans lagkamrater får chansen att försvara titeln.

– Det är ju såklart surt, men jag stöder det här beslutet, det handlar ju om andra människors hälsa, säger han till Sportbladet.

I onsdags kväll vann St. Louis den tidigare inställda matchen mot Ducks i Anaheim med 4-2.

Det kan ha varit det sista som hände den här säsongen.

Under torsdagen beslutade ligan att skjuta fram återstoden av säsongen – med förhoppningar om att kunna återuppta när och om corona-pandemin klingar av.

”Är såklart surt”

Och regerande mästarna befinner sig, precis som alla andra NHL-spelare, plötsligt i förvirrad limbo.

– Det är ju såklart surt. Man har kämpat i 71 omgångar och börjar närma dig den roligaste tiden på året och så kommer detta besked, säger St. Louis-forwarden Oskar Sundqvist när vi når honom under torsdagskvällen.

– Men det är inte mycket att göra, vi kan bara vänta och se hur det blir. Och jag stöder beslutet. Det handlar ju om andra människors hälsa. Även om jag tror att vi hockeyspelare klarar oss ganska bra är man lite orolig för barnen. Med tanke på att det är så många barn på alla matcher så känns inte risken värd det.

Exakt vad han ska ta sig för den närmaste tiden vet Oskar inte.

– För mig personligen blir det nog bara att ta det lugnt här i St. Louis, umgås med flickvännen och fixa lite grejor i huset.

Beordrar spelarna att stanna

Även Connor McDavid, Edmontons superstjärna, meddelar att han stöder beslutet.

– Hälsa och säkerhet är första prioritet såna här gånger, säger han till klubbens hemsida.

– Så vi som spelare stöder att NHL och spelarfacket NHLPA tagit detta beslut av omsorg om lagens och våra fans hälsa. Men vi ser fram emot dagen när vi åter kan utöva sporten vi älskar inför fulla läktare.

Sportbladet har varit i kontakt med fler svenska NHL-spelare, men de meddelar att de inte har sina klubbars tillåtelse att uttala sig i frågan.

Ingen av dem kommer dock att kunna resa hem till Sverige närmaste tiden. Ligan beordrar alla spelare att tills vidare stanna i sina respektive hemstäder i Nordamerika 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!