Hyvönen fixade seger för Färjestad

Publicerad 2011-10-04

Det krävdes förlängning för att avgöra matchen mellan Frölunda och Färjestad.

Med 29 sekunder kvar slog Hannes Hyvönen in segermålet för Färjestad.

Med 29 sekunder kvar slog nyförvärvet Hannes Hyvönen in segermålet för Färjestad.

Färjestad fick en drömstart på matchen. Redan i första anfallet gjorde Hannes Hyvönen 1–0 till gästerna. Då stod matchklockan på endast 1.14.

”Vi hade mycket puck”

Bara en och en halv minut senare gjorde Färjestad sitt andra mål genom Mikael Johansson. Båda målen föregicks av kraftigt slarv i Frölundas försvar. Frölundas tränare Kent Johansson tog direkt en timeout för att få ordning på sina spelare.

– Trots att vi är i ett pressat läge tycker jag att vi tog oss an matchen på ett bra sätt, sade Färjestads assisterande tränare Leif Carlsson.

– Vi hade mycket puck i första perioden och jag tycker att vi vann perioden rättvist.

Frölunda fick inget att stämma i den första perioden. Färjestad stressade sönder alla Frölundas spelförsök. Inte ens i numerärt överläge skapade Frölunda några farligheter.

Man kunde tro att det var Färjestad som ledde serien och att Frölunda låg sist i stället för tvärtom.

– Vi kom inte in bra i matchen och efter Färjestads andra mål kom vi av oss, sade Frölundas tränare Kent Johansson.

Fick press på Färjestad

I mitten av andra perioden kunde dock Frölunda i numerärt överläge reducera till 1–2 genom Mathis Olimb. Frölunda kom alltmer in i matchen och fick press på Färjestad i deras zon.

– Där i den andra perioden drog vi på oss alldeles för många utvisningar. Vi blev trötta, sade Leif Carlsson.

Kent Johansson tycker att Frölunda gjorde en bra avslutning på matchen.

– Från andra perioden tycker jag att vi tar över matchen, sade Kent Johansson.

I tredje perioden jagade Frölunda för en kvittering och ett eventuellt segermål. Färjestad försvarade sig dock bra och i målet storspelade Cristopher Nihlstorp.

Med bara tre minuter kvar av ordinarie speltid kunde Frölunda kvittera till 2–2 genom Toni Koivisto.

– Vi borde ha avgjort matchen i sista perioden. På det hela taget tycker jag att vi gjorde en bra match, sade Johansson.

– Sedan kommer ju deras tredje mål väldigt snöpligt där i förlängningen.

Noterbart är att Färjestads nyförvärv Hannes Hyvönen har fått en fin start i den nygamla klubben med tre mål på lika många matcher för den finländske skarpskytten.