Detroit föll i bisarrt drama

Zetterberg med fyra poäng – ändå förlust

Publicerad 2018-02-10

DALLAS. Detroit Red Wings gjorde sex mål i Brooklyn i natt – och en het Henrik Zetterberg var inblandad i fyra av dem.

Ändå förlorade de den nästan farsartade matchen mot NY Islanders – med 7-6.

– Helt galet. Jag har aldrig varit inblandad i en liknande match tidigare, säger ”Zäta”.

Det har säsongen lång blivit märkliga målfester snudd på varje gång New York Islanders spelat – de gör nästan lika många mål som Tampa och släpper samtidigt in fler än alla andra lag! – men matchen mot Detroit i Barclays Center i natt tog nog ändå priset.

När tredje perioden började hade Red Wings ledningen med 3-1 och efter halva slutakten med 5-2.

Men då knappt två minuter återstod klappade hemmalaget in 6-5 – bara för att tappa ledningen med en halv minut kvar.

”Riktigt tungt”

Och så satte Brock Nelson avgörande 7-6 på övertid.

– Helt galet. Jag har aldrig varit inblandad i en liknande match tidigare, säger Henrik Zetterberg till Detroit News.

Han hade själv en förträfflig kväll, gjorde ett mål och spelade fram till tre – och även Niklas Kronwall bidrog med mål och två assist.

Men den skörden hade ingen av de svenska veteranerna någon glädje av.

– Det känns riktigt tungt att vara på förlorande sidan i en sån här match, säger ”Zäta”.

I Winnipeg gjorde stjärnan Mark Scheifele äntligen comeback mellan Patrik Laine och Blake Wheeler i förstakedjan efter långvarig skadefrånvaro – och därmed var det tänkt att Jets skulle befästa sin position i toppen av Central-divisionen.

Men det gick inte alls.

St. Louis gjorde en av sina bästa matcher för säsongen och vann med 5-2.

Patrik Berglund och Alex Steen svarade för varsitt mål – och den sistnämnde också för en assist.

– Som coach kan man inte begära mer än så här, säger tränaren Mike Yeo till klubbens hemsida.

Vancouver har för närvarande riktigt bakhalt och åkte på fjärde raka förlusten i natt – borta mot Carolina med 4-1.

Elias Lindholm hade en assist för hemmalaget.

Anaheim krigade sig till en 3-2-seger mot Edmonton hemma i Honda Center.

Hampus Lindholm piskade in sitt åttonde mål för säsongen redan efter ett par minuter och spelade senare också fram till ett mål signerat Ryan Kesler.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se