Svensk hjälteduo: Slog till på 16 sek

Publicerad 2016-11-18

Anaheim såg ut att gå mot en förlust hemma mot New Jersey.

Då – på blott 16 sekunder – slog Rickard Rakell och Jacob Silfverberg till med varsitt mål.

Och i slutskedet serverade Silfverberg även till matchavgörande 3–2.

– De kontrollerade första perioden, men sedan kom vi igång, säger svensken.

Ja, det såg länge tungt ut för Anaheim Ducks hemma i Honda Center i morse.

Gästande New Jersey Devils hade en 2–0-ledning med knappt tre minuter kvar av den andra perioden efter att målvakten Cory Schneider storspelat i Devils kasse.

Snyggt skott gav 2–2

Men allt vände på 16 sekunder.

Först passade lagkaptenen Ryan Getzlaf fram pucken till en framstörtande Rickard Rakell som, placerad mitt i slottet, med ett direktskott slog in pucken i mål.

Och innan matchspeakern hunnit redovisa 1–2-målet fullt ut var det dags igen.

Denna gång passade Andrew Cogliano fram Anaheim andre svenskforward, Jacob Silfverberg, som helt rent några meter framför buren drog till med ett slagskott rakt upp i Schneiders högra kryss.

Mycket snyggt.

Fansen i Honda Center fick alltså – efter att ha tystnat mer och mer ju längre matchen pågått – jubla kontinuerligt i flera minuter i samband med de två blixtsnabba målen.

Stor poängskörd i höst

Och med 3.40 kvar av den tredje perioden kom avgörandet.

Denna gång var Silfverberg framspelare. Han grävde fram pucken bakom mål och slog in den framför kassen där kedjekompisen Ryan Kesler först sköt ett skot som Schneider räddade, men Kesler tog hand om returen och vispade in pucken med en backhand.

– Det är tufft att spela mot det där laget (Devils). De spelar en superaggressiv hockey och du får inte många målchanser. De kontrollerade den första perioden, men sedan kom vi igång, säger Jacob Silfverberg till nhl.com.

Både Rakell, 23, och Silfverberg, 26, har haft lyckosamma säsongstarter.

För den förstnämndes del var det femte målet och med fyra assist på de nio matcherna (han missade inledningen på grund av sjukdom) snittar Rakell alltså exakt en poäng per match.

För Silfverberg handlade det om sjätte fullträffen och med assisten på slutet – även det säsongens sjätte – innebär det hans bästa start i NHL-karriären.

Det var nästan karbonpapper på händelserna i Anaheim och Vancouver.

För även Canucks kom tillbaka från ett 0–2-underläge sent i den andra perioden och lyckades efter förlängning vinna hemma mot Arizona med 3–2.

Och även här handlade det mest om blågula inslag.

Brandon Sutter satte 1–2 assisterad av Alexander Edler och Daniel Sedin. 2–2 gjorde Daniel själv åter assisterad av Edler samt brorsan Henrik.

3–2 gjorde Ben Hutton – på straff – 2.34 in i sudden death.

För Vancouver var segern välbehövlig – endast den andra på de 13 senaste matcherna.

– Vi får bygga vidare på detta och bli lite bättre, säger Daniel Sedin till nhl.com.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se