Mardrömsdebuten: Matchstraff och förlust

Publicerad 2016-11-11

Krislaget AIK tappade efter debutantens matchstraff

Anders Eriksson värvades för att rädda AIK ur krisen.
Debuten slutade dock redan i den andra perioden – då forwarden åkte på ett matchstraff.
Modo kunde sen komma tillbaka och ”Gnaget” förlorade för tredje matchen i följd.

– Jag väljer att inte kommentera den situationen, säger Eriksson till Sportbladet.

Modo Hockey

Topptippade AIK, som förra säsongen var i kvalspel för att gå upp till SHL, har fått en katastrofstart på årets hockeyallsvenska.
Inför matchen mot Modo låg laget på en tolfteplats men hade då fått ett välkommet nytillskott i Anders Eriksson, som under 2016 tillhört både Örebro och Färjestad.
Debuten med Stockholmsklubben slutade dock inte som tänkt.

”Väldigt, väldigt tufft”

I den andra perioden, då AIK var i ledningen med 3-2, krockade forwarden med en Modo-spelare i mittzon och tilldömdes ett matchstraff.

– Det är ett väldigt, väldigt tufft straff i den situationen. Det vore jätteintressant att veta hur domarna tänkte i den situationen, säger C Mores expert Fredrik Warg.

AIK redde dock ut det fem minuter numerära underläget, men drog kort därpå på sig en ny utvisning där Drew Paris kunde skjuta in kvitteringen.

3-3 stod sig matchen, och förlängningen, ut. På straffar plockade Modo extrapoängen.

Anders Eriksson själv vill inte prata om matchstraffsituationen.

– Nä, jag väljer att inte kommentera det. Du får ta det med domaren, i sådana fall, säger han.

AIK kvar i botten

Det hade, fram tills dess, sett väldigt bra ut för ”Gnaget”. När knappt fyra minuter var spelat av matchen hade bortalaget en 2-0-ledning efter mål av Fredrik Karlström och Joakim Thelin.
Modo kom tillbaka innan den första perioden var slut efter mål av poängkungen Patrik Karlkvist och Jesper Sellgren.
Jens Jakob gav AIK ledningen på nytt innan Drew Paris gjorde sitt blott andra mål för säsongen. 3-3 stod sig också matchen, och förlängningen ut. På straffar kunde sedan Modo säkra två poäng och klättrar, i och med det, upp till en niondeplats.
AIK klättrar i och med sin poäng upp en placering och ligger nu elva. Anders Eriksson, med över 200 SHL-matcher i bagaget, väljer att blicka framåt.

– Jag ska försöka komma in och mala på allihopa, göra så att vi blir bättre som lag. Det är en lagsport och alla måste bidra med det de är bra på, säger han.