Förlorade med 2-0 mot serieledande Skellefteå

I dag kom fjärde raka nederlaget.
– Tyckte nästan synd om killarna, säger tränaren Andreas Appelgren.

Andreas Appelgren i Leksand har en del att fundera på.

Sist i tabellen. 3-12 i målskillnad. Noll poäng.
Leksand har inlett SHL-säsongen uselt. I dag kom den fjärde raka förlusten för klubben som än så länge släppt in flest mål serien. Hemmalaget såg relativt bra ut de första två perioderna, men har förtvivlat svårt att göra mål.

– Återigen får vi inte in pucken. Det är små marginaler som gör att pucken inte hamnar i nät, säger Leksands tränare Andreas Appelgren till Cmore och fortsätter:

– Under två perioder tycker jag nästan synd om killarna, att det inte bli något mål.

För många spelare på isen

I den tredje och sista perioden satte serieledande Skellefteå fart. Med tretton minuter kvar fixade Andrew Calof ledningsmålet. Sju minuter senare kom 2-0 efter ett vackert skott från Tim Heed som träffade båda stolparna innan den slank in bakom Oscar Alsenfelt. Det sista målet kom i PP, sedan Leksand fått en utvisning på grund av för många spelare på isen.

"Det får inte se ut så"

Efteråt var Appelgren irriterad.

– För andra matchen i rad har vi sex man på plan. Vi vet klockrent vilka som ska byta men ändå kliver man in. Det är inte okej.

– De hoppar in vid fel tillfällen. Det är en iver. Ingen gör det av illvilja, men det får inte se ut så.

Det var bistra miner hos jumbon efteråt.

– Det blir lite besviket och frustrerat, men det ska det väl vara också.