Leksand fast i botten – ny tung förlust

Uppdaterad 2015-10-27 | Publicerad 2015-10-24

Här är nästa tunga nederlag för Leksand:

Med bara minuterna kvar klev Victor Löfstedt fram och avgjorde för Oskarshamn och Leksand är fast i botten.

Leksands IF

Målen har inte öst in för Leksand i powerplay. Men äntligen fick man det att stämma och Alexander Ytterell sköt in ledningsmålet i den andra perioden. Ytterell åkte en stund senare på en utvisning – som Oskarhamn var snabba med att utnyttja, Joakim Hagelin satte sitt åttonde mål.

Oskarshamn upp på andraplats

Den tredje perioden var jämn och matchen såg ut att gå till förlängning. Men när klockan stod på 17.44 höll sig Victor Löfstedt framme och tryckte in ledningsmålet.

Oskarshamn har i och med segern tagit poäng i tio raka matcher och kliver upp på en andraplats i tabellen. För Leksands del ser läget fortsatt mörkt ut: laget har fem segrar och ligger tolva.

– Vi gjorde en stabil bortamatch igen, men det hjälper ju inte när det blev noll poäng. Självklart känns det jättetungt, säger assisterande tränaren Johan Rosén till klubbens hemsida.

Västerås vann stort

Västerås har kopplat ett grepp om Hocksyallsvenskan och visar inga tecken på att släppa det. Almtuna tog visserligen ledningen tidigt i matchen men det var en kortvarig glädje för gästerna.

Västerås samlade sig snabbt och hade vänt innan den första perioden var slut efter mål av Jan Urbas och Jeremy Williams. Den sistnämnda gjorde även 3–1 efter ett vackert spel.

Serieledarna fortsatte att mala sönder Almtuna och matchen slutade till slut med storseger, 6–2.