Publicerad 2016-01-05

8-3 senast mot Sundsvall senast och i dag kom nästa storseger för Leksand.

Asplöven städades undan med 7-2 i årets första match.

Leksands IF

Under hela december var Leksand ett riktigt varannandagslag. Från den 30 november till 30 december spelade man nio matcher och vann just varannan.

Men efter 8-3 mot Sundsvall i 2015 års sista match så lyckades dalalaget äntligen sätta ihop två raka segrar när 2016 inleddes.

Janos Hari öppnade målskyttet redan efter 3,27 och när Jonas Berglund kvitterade svarade Jon Knuts med ett snabbt svar innan periodvilan.

Avgjorde på åtta minuter

I andra perioden kom rycket när man gick från 2-1 till 6-1 på 8 minuter mitt i matchen. Bland annat satte 18-årige junioren William Wikman sitt första allsvenskan mål.

I tredje perioden kunde Alexander Ytterell avsluta målskyttet till med sitt 7-2-mål. Sex poäng och 15-5 i målskillnad på två matcher tar Leksand upp på sjunde plats i tabellen.