Forsbergs ilska: ”Förstår inte vad som pågår!”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Filip Forsberg höll på att döda Floridas slutspelsdrömmar med en kvitteringspuck när 0.4 sekunder återstod 

Men målet dömdes – mycket kontroversiellt – bort för goaltender interference.

– Det är mål. Det måste vara mål. Jag förstår inte vad som pågår, säger Forsberg efter förlusten som i värsta fall kan kosta Nashville förstaplatsen i Central-divisionen och beröva några lag i östra konferensen en slutspelsplats.

Den pågående NHL-säsongen har varit nedlusad med omdebatterade domslut, men inget riktigt lika uppseendeväckande som det i slutsekunden i BB&T Arena i Sunrise i södra Florida i natt.

Panthers – som var tvingade att vinna för att hålla sitt minimala slutspelshopp levande – hade 2-0-ledning när fyra minuter återstod och såg ut att gå mot en säker seger.

Men då vakande ett fram tills dess tämligen oinspirerat Nashville – som krigar för att säkra President's Trophy- och divisionsseger.

Arvidsson störde

Fört reducerade Roman Josi och efter en våldsam slutpush lyckades Filip Forsberg också kvittera – med 0.4 sekunder kvar.

Men efter videokontroll i det så kallade situationsrummet i Toronto kom ligan fram till att Viktor Arvidsson ögonblicket innan kommit åt målvakten Roberto Luongo med klubban – och dömde bort målet för goaltender interference.

Så Panthers vann med 2-1 och har fortfarande chansen att ta sig till slutspel – medan Nashville får fortsätta slita för serieseger.

1 av 4 | Foto: AP
Kiefer Sutherland och Carrie Underwood.

Profilerna röt ifrån på twitter

Reaktionen i Nordamerika blev våldsam. Twitter exploderade i vrede över det egenartade domslutet . Till och med kändisar som skådespelaren Kiefer Sutherland luftade sina åsikter.

”Kära NHL”, skrev han på Twitter, ”jag älskar er och kommer alltid att göra det, men Nashville Predators blev rånade i natt”.

Countrystjärnan Carrie Underwood – gift med Predators-centern Mike Fisher – var lika upprörd.

”Största högen skit någonsin. Preds blev helt enkelt rånade”, skrev hon på Twitter.

Forsberg oförstående

Målskytten själv – Filip Forsberg – är argast av alla.

– Det är mål. Det måste vara mål. Jag förstår inte vad som pågår. Bedömningarna är så inkonsekventa att vi spelare inte längre vet när det är mål och inte, säger han till The Tennessean.

– Men den här gången var det utan tvekan mål. Målvakten täckte aldrig pucken, han hade överhuvudtaget ingen aning om var den var. Den hamnar hos mig och sedan är den inne. Men någon var av en annan åsikt. Den personen hade dock fel. Till hundra procent


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!