Sekundflyt för Modo i krisderbyt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-28

Modo tog en efterlängtad seger i krisderbyt mot Timrå efter fem raka förluster.

Stor matchhjälte blev doldisen Andreas Molinder som kvitterade i slutsekunderna.

– Nu kan vi andas ut lite, säger en lättad Andreas Molinder.

Mats Zuccharello-Aasen och Mattias Timander jublar efter 3–2.

Modo låg risigt till och såg ut att vara på väg mot ännu en svidande förlust när Fredrik Hynning gav Timrå ledningen med fyra minuter kvar av andra perioden – men räddades av Andreas Molinder som, 53 sekunder senare, gjorde sitt första mål på nästan ett år. Historien skulle komma att upprepa sig i tredje perioden.

Det såg mörkt ut när Sebastian Erixon gjorde 1–2 med en minut kvar – men i slutsekunderna tog tränaren Miloslav Horava ut målvakten Michal Zajkowski och skickade in Andreas Molinder som störtade mot mål och forcerade in kvitteringspucken.

– Otroligt skönt. Det hör verkligen inte till vanligheterna att jag gör mål men nu var jag för en gångs skull på rätt plats vid rätt tillfälle, säger han.

En minut in på förlängningen prickade Mattias Timander in det matchavgörande 3–2-målet bakom Magnus Åkerlund i powerplay.