Drömdebut för Fredrik Petterson i Minsk

Publicerad 2017-01-03

Vilken succédebut!

Fredrik Pettersson gjorde två mål för sitt nya lag Dinamo Minsk i 5–4-segern mot KHL-ettan SKA St Petersburg.

Fredrik Pettersson.

Fredrik Pettersson, 29, har haft en tung säsong i KHL. Den Frölundafostrade forwarden tillhörde Nizjnij Novgorod under hösten, men skickades i oktober ned till farmarlaget – där han också blev bänkad.

Räddningen, strax före jul, blev en flytt till vitryska Dinamo Minsk.

På tisdagen debuterade han i hemmamötet med SKA St Petersburg.

Och vilken drömdebut det blev.

Det tog bara 5.24 för Fredrik Pettersson att, i sitt andra byte i matchen, göra 1–0. Pettersson tog emot pucken och la in en backhand bakom SKA-målvakten Mikko Koskinen.

Målexplosion

I den andra perioden exploderade hemmalaget inför drygt 15 000 euforiska fans. 1–0 blev till 5–0 efter att Pettersson åter hittat rätt med 3–0 i powerplay.

Det stjärnspäckade St Petersburg hann dock reducera till 1–5 innan perioden var över genom Ilja Kovaltjuk.

Och i den tredje var det ytterst när att KHL-ledaren hann i kapp, men Minsk höll undan och vann med 5–4.

Dinamo Minsk ligger femma i den västra konferensen på en betryggande slutspelsplats. St Petersburg, som bara har 4 förluster under ordinarie tid på 44 matcher, leder konferensen och är 28 poäng före Minsk.