Vände heta rivalmötet – bröt måltorkan

Publicerad 2024-01-04

Frölunda låg under i rivalmötet mot Färjestad.

Då slog man till med tre raka mål – och vann. Max Friberg blev tvåmålsskytt i 4–2-segern.

– Det är sjukt irriterande, säger Linus Johansson.

Det heta rivalmötet i Karlstad slutade med bortaseger.

Trots att hemmalaget tog ledningen var det Frölunda som avslutade bäst – och tog med sig alla tre poäng.

Göteborgslaget vann med 4–2.

Bröt måltorkan

Det var hemmalaget som slog till först – och det var ingen van målskytt som skrev in sig i protokollet.

Lucas Forsell tog vara på en målvaktsretur och rakade in sitt första mål – på hela 19 matcher.

Målet i mitten på den första perioden stod sig länge. Kvitteringen kom först i slutet på den andra – då Nicklas Lasu skickade in 1–1-målet bakom AIK-lånet Tobias Normann.

Färjestads Lucas Forsell inledde målskyttet.

Två snabba

I slutperioden gjorde Frölunda också 2–1 genom Linus Nässén.

Och bara två minuter senare smällde det till igen. Den betydligt mer erfarne Max Friberg gjorde 3–1 och bröt sin åtta matcher långa måltorka.

Per Åslund reducerade till 2–3 men närmare än så kom man inte.

Friberg gjorde sitt andra mål i matchen till 4–2 i tom bur.

”Välförtjänt”

– De spelar sitt spel mer konsekvent och gör inte så många misstag, säger Linus Johansson i TV4 Play och fortsätter:

– De förtjänar vinsten i dag och det är det som är det sega.

Friberg var nöjd med insatsen.

– Vi visar ett bra tålamod i spelet. Det tog tid innan kvitteringen men den var välförtjänt när den kom, säger han.