Nylander nätade för fjärde matchen i rad

Uppdaterad 2016-11-02 | Publicerad 2016-10-26

NEW YORK. William Nylander gjorde mål för fjärde matchen i rad i natt.

Men det hjälper inte hur mycket han och briljante kedjekamraten Auston Matthews producerar – Toronto får bara stryk ändå.

I natt var det Tampa som sänkte de darriga löven med 7-4, sedan bland andra Victor Hedman prickat in sin första fullträff för säsongen.

– Men de där killarna är redan otroligt skickliga och kommer göra stor nytta för Toronto framöver, tröstar ”Vigge” när Sportbladet når honom efteråt.

William Nylander.

Tålamodet Toronto Maple Leafs ledning numer predikar kommer behövas den här säsongen.

En masse.

För som sagt:

Trots att kedjan med super-kidsen William Nylander, Auston Matthews och – den 24-årige åldermannen i sammanhanget – Zach Hyman är förträffliga och producerar oavbrutet i match efter match lyckas laget hela tiden hitta nya sätt att förlora.

”Mål på de chanser vi fick”

I natt gjorde William alltså mål för fjärde matchen i rad, på assist från Matthews, och Matthews hängde sin sjätte kasse – på assist från Nylander.

Men vad hjälpte det?

Tampa körde utan större bekymmer över Mike Babcocks manskap och vann med 7-4.

– Vi var framförallt effektiva i vår offensiv och gjorde mål på de chanser vi fick, säger Victor Hedman.

Som när han själv smällde in sitt första mål för säsongen på en retur i andra perioden.

– Jag hade haft en väldigt bra chans redan tidigare i samma byte så det var  skönt att jag kunde få in den till slut.

Mitt i belåtenheten över egna lagets fina insats kan  ”Vigge” inte låta bli att uttrycka lite beundran för de unga kollegorna i Leafs som gör så mycket bra utan att få någonting för det.

– Det är väl egentligen inte min sak att uttala mig om motståndarna , men de där killarna, Nylander och Matthews och Hyman,  är redan otroligt skickliga och kommer göra stora nytta för Toronto framöver, säger han.

En annan svensk som gör storartade saker utan att få njuta segerns sötma är Oliver Ekman-Larsson.

I Newark natt såg han med två mål i tredje perioden till att Arizona hämtade in 0-3-underläge mot New Jersey.

Men i slutet av samma period släppte Coyotes-målisen Justin Peters in ett oacceptabelt enkelt skott – följt av ytterligare Devils-mål i tom kasse – och så var kvällen förstörd i alla fall.

– Vi får lektioner vi inte skulle behöva få. Det är bekymmersamt, säger coachen Dave Tippett.

Det höll på att bli en riktigt stor kväll för Anders Nilsson i Philadelphia.

Den gänglige svensken fick starta i Buffalos kasse i sjuke Robin Lehners frånvaro (och hade klubbens tredje svenske keeper Linus Ullmark som back-up på bänken!)

Efter två perioder var hans nolla – efter ett par mycket spektakulära räddningar – fortfarande intakt, men i tredje exploderade Flyers och gjorde tre raka mål.

Sedan vann hemmalaget på straffar.

Men ändå.

”King Kong” stoppade 38 av 41 skott.

– Det är alltid något man känner att man kunde gjort bättre, men jag tycker det gick okej. Jag såg pucken, gjorde några bra räddningar och hade fin kommunikation med backarna, säger han till klubbens hemsida.

Victor Rask fortsätter producera.

Han smällde in fjärde målet för säsongen när Carolina gästade Detroit i natt.

Men det räckte inte.

Red Wings tog – för första gången på nästan två år – en femte raka seger.

Siffrorna skrevs till 4-2 och hemmalagets store hjälte var unge Dylan Larkin, som prickade in två baljor – ena gången fint framspelad av Henrik Zetterberg och nästa av Gustav Nyquist.

Efter de fyra raka segrar de inledde säsongen med har det snabbt kört ihop sig för Vancouver Canucks.

I natt åkte de på tredje raka förlusten, hemma mot Ottawa. Och inte nog med det. De blev nollade. Gästerna från kanadensiska huvudstaden vann med 3-0 – trots att Erik Karlsson inte producerade en enda poäng.