Knappt sju minuter krävdes.

Sedan hade Asplövens Sebastian Dyk stått för ett äkta hat trick mot Vita Hästen.

Det gick undan i matchinledningen mellan Asplöven och Vita Hästen.

I alla fall för Sebastian Dyk.

Forwarden, som innan matchen hade gjort nio mål den här säsongen, prickade 1-0 till Asplöven redan efter 1.19 – och då hade han bara börjat.

Efter 4.41 gjorde han även 2-0 och när matchklockan stod på 6.59 nätade Dyk för tredje gången och fullbordade sitt hat trick.

Vita Hästen bytte målvakt efter det, in med Henrik Lundberg och ut med Axel Brage, men det stoppade inte Dyk.

Efter drygt en minut av den andra perioden gjorde han sitt fjärde mål i matchen.

Asplöven vann med 6-2 och har nu bara en poäng upp till åttondeplatsen, som betyder en biljett till slutspelsserien.

Med 21 sekunder kvar av den tredje perioden kvitterade Victor Rollin-Carlsson för Almtuna. Det hindrade ändå inte Malmö från att gå upp i serieledning. Jens Jakobs avgjorde i förlängningen och sköt upp skåningarna i tabelltoppen. Karlskrona ligger dock en poäng bakom med en match mindre spelade.

Även Oskarshamn stod för en sen kvittering i kvällens omgång. Klockan stod på 18.30 i den tredje perioden när Lukas Ericsson satte 2-2 mot Västerås. Men Västerås knep extrapoängen efter att Oscar Steen avgjort förlängningen och är nu tvåa i tabellen med lika många poäng som Malmö.